Dementie bij jong en oud

Op dinsdagavond 28 oktober organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich bij de problematiek betrokken voelen ook welkom. De informatieavond in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek duurt van 19.00 tot 20.30 uur. 

Ans Mulder is specialist oudergeneeskunde bij Thebe en onderzoeker aan het Radboudumc / Ukon. Ans onderzoekt het beloop van dementie bij jonge mensen. Naast haar werk als specialist oudergeneeskunde in het verpleeghuis werkt ze ook op consultbasis voor huisartsen die zij adviseert bij vragen op het gebied van kwetsbare ouderen. Ans heeft veel kennis over dementie van het niet pluis fase tot het einde van het leven en van dementie bij zowel jonge mensen en oude mensen.  

Tijdens deze avond zal Ans vertellen over: wat is dementie, welke vormen en verschillen van dementie komen vaak voor? Omdat Ans veel kennis heeft over jonge mensen met dementie zal zij ook vertellen over de verschillen van het verloop van dementie, hoe mensen hun dag kunnen invullen wanneer het niet meer mogelijk is om hun baan te behouden. Mensen met dementie zijn ook van harte welkom om mee te praten en vragen te stellen.. 

Het gaat weer een interessante avond worden, natuurlijk krijgt u ook alle ruimte om vragen te stellen. Wij nodigen u daarom van harte uit om deze informatie avond bij te wonen.
De avond zal bestaan uit: informatie, delen van ervaringen en er is ruimte voor het stellen van vragen. De entree is €2,50 inclusief koffie of thee. 

Voor vragen of informatie kunt u ons mailen devergetentuinhilvarenbeekatgmail.com