Dementie: regels, wetten en mogelijkheden

Op dinsdagavond 29 januari organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich betrokken of geïnteresseerd is welkom. De informatieavond is in de bibliotheek van CC Elckerlyc en duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

Je weg vinden in het oerwoud van wetten, regels en (zorg)mogelijkheden is een flinke opgave. Een casemanager dementie wijst u als mantelzorger de weg, is een luisterend oor en begeleidt uw naaste met dementie en u. Wat kun je verwachten van een casemanager? Als vaste begeleider van je naaste en ook van jezelf kan een casemanager luisteren naar jullie vragen en vragen over de ziekte beantwoorden. De casemanager helpt met het zoeken naar oplossingen voor situaties waar jullie voor staan vanaf de diagnose tot aan overlijden of eventuele opname in een verpleeghuis.

Inge Alink werkt bij Thebe en is casemanager van de 6 kernen in Hilvarenbeek. Zij zal op deze avond vragen beantwoorden en informatie geven over het dementieproces.

Het gaat weer een interessante avond worden, natuurlijk krijgt u ook alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Wij nodigen u daarom van harte uit om deze informatie avond bij te wonen. De entree is €2,50 inclusief koffie of thee.

Voor nadere informatie kunt u mailen met  devergetentuinhilvarenbeekatgmail.com of de website bezoeken.