Dementie? Toch mee blijven doen!

Hoe kunnen we mensen met Dementie helpen om toch mee te blijven doen in de maatschappij? Op dinsdagavond 22 maart organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor mantelzorgers van mensen met dementie of van mensen met geheugenproblemen. Ook anderen die zich bij de problematiek betrokken voelen zijn meer dan welkom. De avond in CC Elckerlyc duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

Gast spreekster is Phil Mutsears. Phil is werkzaam als dementie consulent in Tilburg en mede oprichtster van de Geheugenwinkel Tilburg. Zij heeft veel ervaring met mensen met dementie of geheugenproblemen en kan veel vertellen over wat en hoe je mee kunt blijven doen wanneer deze problematiek op je weg komt. 

Dementie of geheugenproblemen hebben vaak ingrijpende gevolgen in het leven van zowel de “patiënt” als de mensen in hun omgeving. Hoe gaan we hier mee om, wat hebben we nodig. Wat zijn handige hulpmiddelen. Phil weet hier veel over te vertellen door haar jarenlange ervaring. tijdens het interview zal ze ook voorbeelden laten zien en uitleggen waarom dit nu zo handig is voor mensen met dementie. 

De avond zal bestaan uit een deel informatie, delen van ervaringen en er is ruimte voor het stellen van vragen. De entree is € 2,50, inclusief koffie of thee.

Voor mensen met dementie die hun partner vergezellen, organiseert Jeanne van Kasteren een parallel programma.