Activiteiten

Abonneren nieuwsberichten

 Wilt u de nieuwsberichten op onze homepage (via RSS feedreader) ontvangen? Ga naar info.

Ergotherapie bij dementie

Op dinsdagavond 23 april organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich betrokken of geïnteresseerd is welkom. De informatieavond is in de bibliotheek van CC Elckerlyc en duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

Wanneer ga je ondersteuning vragen bij een ergotherapeut? Deze avond zal Lisette van der Sande vertellen over de begeleiding- en benaderingsvorm van EDOMA (Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis).Aan de hand van sprekende voorbeelden zal een beeld gevormd worden van de mogelijkheden die ergotherapie kan bieden. Een ergotherapeut kan bijdragen om  mensen met dementie langer zelfstandig en veilig in de eigen woonomgeving te  laten functioneren.
Bij dementie staan geheugenproblemen vaak op de voorgrond maar er doen zich ook andere problemen voor denk aan: het plannen van activiteiten, problemen op het gebied van oriëntatie bv tijdens een wandeling, of het vaak vergeten van hun sleutel. Lastig als dit regelmatig voorkomt. De ergotherapeut kan de persoon met dementie en hun mantelzorgers hierbij ondersteunen en samen zoeken naar een gepaste oplossing. Dit kan de mantelzorger ontzorgen.

Lisette van der Sande verzorgt eerste lijns- ergotherapie vanuit Moergestel, waarbij ze ook huisbezoeken aflegt in Hilvarenbeek en haar kerndorpen. Lisette is gespecialiseerd in de ergotherapeutische zorg bij ouderen in het algemeen en in het bijzonder in de zorg rondom mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Er is voldoende ruimte om uw vragen te stellen en ervaringen te delen. Neem gerust iemand uit uw omgeving mee naar deze avond. Entree: €2,50, koffie en thee zijn gratis.

Voor nadere informatie kunt u ons mailen devergetentuinhilvarenbeekatgmail.com of onze website bezoeken.