Cursus fietsveiligheid

Op donderdag 18 juni 2015 organiseert Veilig Verkeer Nederland voor alle senioren inwoners van de gemeente Hilvarenbeek een cursus fietsveiligheid met testen e-bike. Deelname aan deze cursus is gratis.

Het aantal ouderen in onze samenleving stijgt snel. Zelfstandige mobiliteit is voor ouderen een belangrijke voorwaarde voor het behoud van hun onafhankelijkheid. De fiets biedt voor veel ouderen uitkomst. Omdat er de laatste jaren ook een stijgende trend te zien is in het aantal ongevallen onder deze doelgroep, vinden uw gemeente en Veilig Verkeer Nederland het belangrijk hier een gerichte cursus voor te bieden. De cursus fietsveiligheid voor ouderen richt zich op het veiliger deelnemen aan het verkeer met de eigen fiets (dit kan ook een e-bike zijn). Ouderen kiezen steeds vaker voor een elektrische fiets. Tijdens de cursus is uw lokale fietsenhandel aanwezig met e-bikes (elektrische fietsen) die u vrijblijvend kunt testen. 

Veilig Verkeer Nederland heeft een cursus ontwikkeld, die fietsers de kans geeft om hun kennis van de verkeersregels op te frissen en onder begeleiding te oefenen met de fiets in de praktijk. De praktijk bestaat uit een behendigheidsparcours. Doel van de training is dat de fietser veiliger en met meer plezier aan het verkeer deelneemt. 

De cursus is op donderdag 18 juni 2015 van 13.30 uur tot ongeveer 17.00 uur in Hilvarenbeek. 

U kunt zich voor 8 juni aanmelden bij Veilig Verkeer Nederland Steunpunt Brabant o.v.v. cursus fietsveiligheid Hilvarenbeek.

telefoon :   013-5110190
e-mail :     steunpuntbrabantatvvn.nl

Wij hebben de volgende gegevens van u nodig: man/vrouw, voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, geboortedatum en telefoonnummer.
U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief met de locatiegegevens.