Wij-wel timmert succesvol aan de weg

Met het uitreiken van een taart met het logo van de dorpscoöperatie Wij-wel voor de inschrijving van het duizendste huishouden heeft zij in nog haar prille bestaan (opgericht eind 2013) een opmerkelijke mijlpaal bereikt. Via een dorpsnetwerk van leden en professionals werkt de dorpscoöperatie onder meer samen met de gemeente Hilvarenbeek en met Thebe Extra. Begin 2014 is zij gestart met een inloopspreekuur: elke woensdag van 11.00 tot 13.00 uur bij De Eenhoorn in Diessen. Een wijkverpleegkundige (Carin van Gorp) en een ledenconsulent (Brigitte Vermeulen) van Thebe Extra zijn daarbij aanwezig. Verder worden ook nog diverse andere initiatieven ontwikkeld en uitgewerkt waaronder een repaircafé, een familie huis voor ouderen, ict-ondersteuning door een locale ondernemer en de productie van een documentaire over zorg mogelijkheden en kwetsbare ouderen. Ook in de media (Omroep Brabant, BD) wordt regelmatig aandacht gegeven aan de activiteiten van Wij-wel. Een lidmaatschap kost 18 euro per jaar.

In onze editie van 11-12-14 van de seniorenkrant (te downloaden bij publicaties) staat meer info over dit succes en het met enthousiasme uitgedragen gedachtegoed “met elkaar en voor elkaar” van Wij-wel.

Enkele nieuwe projecten:

  • Familie huis voor ouderen

De energieke dorpscoöperatie Wij-wel is van plan om naast de diverse projecten ook nog een project van een kleinschalig opgezette woonvorm van groepswonen te ontwikkelen, een familiehuis voor ouderen.

  • Repaircafé

Binnenkort opent de dorpscoöperatie Wij-wel een repaircafé waarbij vrijwilligers voor de leden van de dorpscoöperatie herstelwerk uitvoeren. Voor mensen met een beperking komt er gratis een duofiets een tochtje te kunnen maken.

Meer info: www.wij-wel.nl en jaarverslag 2014