Huisarts Henquet in eerste Bikse Talkshow

Op vrijdag 23 februari beleeft Hilvarenbeek met de eerste Bikse Talkshow in cultureel centrum Elckerlyc een primeur. Een avond die in het teken staat van de veranderende rol van de huisarts, ofwel de Huisarts 2.0. Presentator is tv-journalist Pepijn Crone, bekend van het RTL Nieuws.

De Bikse Talkshow wil lokale culturele en maatschappelijke onderwerpen op een toegankelijke wijze aankaarten. Het programma is een combinatie van serieuze informatie met lichtvoetige en humoristische elementen. In de Talkshow staat het verhaal van een persoon centraal, aangevuld door andere gasten die vanuit hun deskundigheid of betrokkenheid ook hun licht laten schijnen over het thema van de avond.

In de eerste editie van de Bikse Talkshow is huisarts Rens Henquet de hoofdgast. Zij geeft een beeld van de ontwikkelingen in de huisartsenpraktijk in een veranderende samenleving.
De huisarts in een witte jas is al lang verleden tijd. En de autoriteit die hij uitstraalde  – vrouwelijke artsen waren nog een zeldzaamheid – is ook passé. De patiënt van nu komt met zelf verworven kennis naar het spreekuur, met dank aan internet. Wat betekent dat voor de rol van de huisarts? Is het advies van de dokter nog in alle gevallen wel nodig?

Voor meer informatie zie het artikel op de voorpagina van de Hilverbode van 24 januari jl.