Kom dansen!

Het afgelopen jaar heeft de werkgroep Bewegen van Dementievriendelijk Hilvarenbeek een beweegboekje gemaakt. Hierin staan tips voor mantelzorgers, verzorgenden, activiteitenbegeleiders, familie en vrienden om mensen met dementie te stimuleren om te (blijven) bewegen. Dementievriendelijk Hilvarenbeek wil dit beweegboekje onder de aandacht brengen en tevens het belang van (blijven) bewegen nog eens laten zien en ervaren.

Dementievriendelijk Hilvarenbeek en De Vergeten Tuin nodigen mantelzorgers voor mensen met dementie en de persoon voor wie zij zorgen uit om een avondje te komen dansen! Maar ook andere mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom. Iedereen kan meedoen.

Wanneer?
Dinsdag 15 januari 2019 van 19.30 – 21.00 uur in cultureel centrum Elckerlyc.  

Programma
19.00 uur Inloop
19.30 uur Presentatie ‘Beweegboekje’
20.00 uur Workshop Switch2move!
21.00 uur Einde

Tijdens de workshop maakt u kennis met Switch2Move onder leiding van de Britse balletdanser Andrew Greenwood die deze methode bedacht. Switch2Move richt zich op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Zijn manier van dansen is niet alleen leuk om te doen, maar het vertraagt ook het ziekteverloop. Door fysiek actief te zijn, worden de hersenen gestimuleerd. Daarom hebben ook mensen met dementie baat bij Switch2Move.

Wilt u kaartjes bestellen? De kosten bedragen €1,00 per kaartje.