Langer zelfstandig wonen!

Inwoners van onze gemeente kunnen gebruik maken van de blijverslening of de verzilverlening. Beide regelingen zijn bedoeld voor inwoners die hun woning geschikt willen maken om er langer in te kunnen blijven wonen en daarvoor kosten moeten maken.

Voor hulp bij het indienen van de aanvraag kunt u vanaf september iedere eerste dinsdag van de maand terecht op het inloopspreekuur van de KBO in CC Elckerlyc. Tot die tijd kunt u voor advies contact opnemen met:

Cock aan het Rot : 0651435891 – cockaanhetrotatgmail.com
Wijnand Bles        : 0620276140 – wamblesatplanet.nl

Voor meer informatie of vragen hierover zie de bijbehorende berichtgeving op de website van de gemeente.

*****

Onderstaand geven wij de publicatie van de gemeente over beide regelingen weer: 

Toekomstbestendig wonen dankzij de Blijverslening of Verzilverlening

U woont al jaren met veel plezier in uw (huur)woning. Het liefst geniet u nog jaren van uw gezellige buurt, mooie tuintje en vertrouwde uitzicht. Maar u merkt dat traplopen niet meer zo gemakkelijk gaat als vroeger. Een douche of slaapkamer beneden of een drempelvrij huis zouden het leven bijvoorbeeld veel eenvoudiger maken. Een Blijvers- of Verzilverlening helpen u om deze of andere aanpassingen te realiseren zodat uw woning klaar is voor de toekomst.

 

Blijvers- of Verzilverlening?

Met de Blijverslening leent u geld tegen een lage rente om aanpassingen te doen aan uw woning. Zo maakt u uw woning klaar voor de toekomst en kunt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven.

De Verzilverlening is bedoeld voor woningeigenaren met een overwaarde op hun huis. U neemt een deel van de overwaarde van uw woning op en gebruikt deze om aanpassingen te doen aan uw woning. Tijdens de looptijd betaalt u geen rente en lost u niets af. De lening en verschuldigde rente lost u af na verkoop van de woning of bij het overlijden van de laatst overgebleven partner.

 

Meer informatie of vragen?

Op onze website www.hilvarenbeek.nl/blijverslening of www.hilvarenbeek.nl/verzilverlening vindt u

meer informatie en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening. Weet u niet zeker of u aan de voorwaarden voldoet of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met Dennis Elberts van de gemeente via (013) 505 8300 of d.elbertsathilvarenbeek.nl.

 

Inloopspreekuur KBO

Voor hulp bij het indienen van de aanvraag kunt u vanaf september 2019 iedere eerste dinsdag van de maand terecht op het inloopspreekuur van de KBO over de mogelijkheden van langer thuis wonen in CC Elckerlyc. Tot die tijd kunt u voor advies bellen of mailen naar Cock aan het Rot via 0651435891 of cockaanhetrotatgmail.com of Wijnand Bles via 0620276140 of wamblesatplanet.nl. Het advies voor alle inwoners gratis beschikbaar.