Mantelzorg voor een naaste met dementie

Op dinsdagavond 27 februari organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor naasten, mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich bij de problematiek betrokken voelt ook welkom. De informatieavond in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek duurt van 19.00 tot 20.30 uur

Ellen Willemse, mantelzorgconsulent namens Expertisecentrum Familiezorg, heeft vele jaren ervaring met het ondersteunen van mantelzorgers. Mantelzorg is langdurige zorg voor een naaste. Deze zorg is onbetaald en bijna altijd intensief. Zorg voor mensen die lijden aan dementie is extra zwaar, omdat er in de beginfase niet altijd begrip van de omgeving is. Hierover praten met familie en naaste omgeving geeft vaak steun en maakt dat mensen begrip tonen. Het biedt de mogelijkheid makkelijker hulp te vragen.

Tijdens deze informatieavond gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden die er zijn om de zorg te delen, zodat de persoon met dementie langer thuis kan blijven wonen zonder verdere overbelasting van de mantelzorger. Ellen Willemse bespreekt vanuit haar ervaring als mantelzorgconsulent hoe je dit aanpakt en kunt organiseren.

Het gaat weer een interessante avond worden, natuurlijk krijgt u ook alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Wij nodigen u daarom van harte uit om deze informatie avond bij te wonen. De entree is €2,50 inclusief koffie of thee.

Voor vragen of informatie kunt u ons mailen devergetentuinhilvarenbeekatgmail.com