Mijn moeder en haar zussen hebben dementie

Op dinsdagavond 18 december organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich betrokken of geïnteresseerd is welkom. De informatieavond in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek duurt van 19.00 tot 20.30 uur

Anita Jansen en Mien van Riel vertellen over de verandering in hun leven nu de moeder van Anita en 3 zussen van Mien de diagnose Alzheimer hebben. Anita en Mien wonen beide in Hilvarenbeek. Zij zijn erg betrokken met hun moeder en zussen met dementie. Hierdoor is het contact ook goed.  De moeder van Anita woont samen met haar man en dat gaat goed. Twee zussen  van Mien wonen inmiddels in een zorgcentrum.   

Tijdens het interview zal duidelijk worden dat beide “mantelzorgers” het proces van dementie anders ervaren. In het interview komen items als: Wanneer merkte je dat er iets niet pluis was? Is er diagnose gesteld door de huisarts of door de geriater? Wat verandert er je mijn leven?  Hoe kijk je naar de toekomst? Ander mantelzorgers of mensen die betrokken zijn bij mensen met dementie zullen veel herkennen uit hun verhalen.

Het gaat weer een interessante avond worden, natuurlijk krijgt u ook alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Wij nodigen u daarom van harte uit om deze informatie avond bij te wonen. De entree is €2,50 inclusief koffie of thee.

Voor vragen of informatie kunt u ons mailen devergetentuinhilvarenbeekatgmail.com