Thema avond jong en dement

Op dinsdagavond 26 februari organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich betrokken of geïnteresseerd is welkom. De informatieavond is in de bibliotheek van CC Elckerlyc en duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen 40 en 65 jaar. Bij het  woord dementie denkt men het eerste aan problemen met het geheugen. Bij dementie op jonge leeftijd vallen juist veranderingen in het gedrag meer op. Het gaat bijvoorbeeld mis op het werk. Het huishouden wordt een probleem. Of iemands naasten merken veranderingen op zoals in het gedrag of met de taal. Dit kan thuis voor veel onzekerheid en spanningen zorgen. De omgeving herkent deze gedragsveranderingen meestal niet meteen als verschijnselen van dementie.  Vaak denken mensen dat iemand overspannen of depressief is, of relatieproblemen heeft. Wanneer men te horen krijgt dat het veranderde gedrag door dementie komt, geeft dit duidelijkheid en wat rust bij de familie.

Ineke van Rooij is casemanager van jonge mensen met dementie en heeft vele jaren ervaring met deze problematiek. Zij begeleidt jonge mensen met dementie en hun naasten en mantelzorgers. Ineke werkt in de regio Tilburg zuid en de daaronder liggende dorpen.
Op deze avond geeft Ineke uitleg over o.a. verschillen van dementie bij jonge mensen en bij senioren. Hoe kunnen wij een bijdrage leveren om het leven van de jonge persoon met dementie en hun mantelzorgers prettiger te maken. Maar ook hoe herkennen we de signalen, waar kan iemand naar toe die vermoedens heeft dat dementie een mogelijke oorzaak kan zijn van veranderingen in iemands gedrag.

Er is voldoende ruimte om uw vragen te stellen en ervaringen te delen. Neem gerust iemand uit u omgeving mee naar deze avond. Entree: €2,50, koffie en thee is gratis.

Voor nadere informatie kunt u ons mailen devergetentuinhilvarenbeekatgmail.com of onze website bezoeken.