Wanneer thuiswonen met dementie niet meer kan

Op dinsdagavond 30 januari organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor naasten, mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich bij de problematiek betrokken voelt ook welkom. De informatieavond in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek duurt van 19.00 tot 20.30 uur

Renée Leenheer zorgadviseur Thebe, locatie De Clossenborgh en bij velen hier in de omgeving een bekend gezicht. Renée of haar collega Rian komen altijd in beeld wanneer iemand gaat wonen in zorgcentrum De Clossenborgh. Renée helpt mensen bij de voorbereidingen van een opname. Denk aan emotionele ondersteuning, papierwerk, en zorgt dat de medewerkers van de afdeling tijdig weten dat er een nieuwe bewoner komt.  

Tijdens deze avond zal Renée vertellen over wat er bij komt kijken wanneer je de zorg of begeleiding niet meer kunt geven aan je naaste. Hoe kunnen personen met dementie en hun naasten zich voorbereiden op een opname? Waar kan een mantelzorger hulp krijgen wanneer hun leven verandert omdat hun naaste niet meer thuis woont? Allerlei vragen en informatie die kunnen helpen wanneer opname in zicht komt.  

Het gaat weer een interessante avond worden, natuurlijk krijgt u ook alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Wij nodigen u daarom van harte uit om deze informatie avond bij te wonen. De entree is €2,50 inclusief koffie of thee.

Voor vragen of informatie kunt u ons mailen devergetentuinhilvarenbeekatgmail.com