Wat is dementie?

Op dinsdagavond 30 oktober organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich betrokken of geïnteresseerd is welkom. De informatieavond in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek duurt van 19.00 tot 20.30 uur

Ans Mulder, specialist oudergeneeskunde bij Thebe, is onze gastspreker. Zij is naast specialist oudergeneeskunde,  onderzoeker aan het Radboudumc / Ukon. Ans onderzoekt het beloop van dementie bij jonge mensen. Naast haar werk als specialist oudergeneeskunde in het verpleeghuis werkt zij ook op consultbasis voor huisartsen die zij adviseert bij vragen op het gebied van kwetsbare ouderen. Ans heeft veel kennis over dementie van de niet pluis fase en het dementieproces tot het einde van het leven. Bij jonge mensen en oude mensen.  

Tijdens deze avond zal Ans vertellen over: wat is dementie, welke vormen en verschillen van dementie komen vaak voor? Ans vertelt over het brein aan de hand van de theorie van Anneke van der Plaats. Omdat Ans veel kennis heeft over mensen met dementie zal zij ook vertellen over de verschillen van het verloop van dementie, hoe mensen hun dag kunnen invullen, wat belangrijk is in de ondersteuning. Mensen met dementie zijn ook van harte welkom om mee te praten en vragen te stellen.

Het gaat weer een interessante avond worden, natuurlijk krijgt u ook alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Wij nodigen u daarom van harte uit om deze informatie avond bij te wonen. De entree is €2,50 inclusief koffie of thee.

Voor vragen of informatie kunt u ons mailen devergetentuinhilvarenbeekatgmail.com