Zomerschool 2018, we hebben genoten!

Met deze woorden hebben deelnemers aan het programma Zomerschool hun waardering uitgesproken. De doelgroep Senioren 66+ heeft begin juni j.l. op het eigen postadres een programmaboekje ontvangen. Tot 10 juli kon worden ingeschreven voor een breed opgezet programma in de periode 22 juli tot en met 12 augustus. Breed van opzet, voor elk wat wils!

In 2017 heeft Seniorenraad Hilvarenbeek voor de eerste keer een programma Zomerschool georganiseerd. Aan de 31 activiteiten is door ruim 500 personen deelgenomen. Op basis van de evaluatie is het programma 2018 opgesteld voor de drie weken dat kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn. Het programma bood met name de gelegenheid andere leeftijdsgenoten te ontmoeten. In alle kernen van de gemeente was iets te doen.
Aan de 36 activiteiten hebben dit jaar ruim 1300 senioren deelgenomen Men kon samen aan tafel, meedoen met een excursie, luisteren naar een inleiding, deelnemen aan een workshop of een sportieve activiteit. Kortom, er even uit voor een betaalbare prijs. Het programma was geplaatst tussen een gratis lunch, georganiseerd door KBO Diessen op de Gildewei in Diessen en een barbecue, georganiseerd door KBO HEB in het Gildegebouw St. Sebastiaan op de Roodloop in Hilvarenbeek. Een groot aantal deelnemers heeft aangegeven: dat smaakt naar meer.
Daar ligt de uitdaging om ook in 2019 een programma Zomerschool aan te bieden.

Tekst: Henk van der Loo in de Hilverbode