Zomerschool activiteiten

Abonneren nieuwsberichten

 Wilt u de nieuwsberichten op onze homepage (via RSS feedreader) ontvangen? Ga naar info.

Dit project is gestart in het najaar van 2012. “Zondag is zo’n dag dat ik me vaak alleen voel”, kregen de vrijwilligers, die de huisbezoeken verzorgen, vaak te horen. Reden genoeg om de handen ineen te slaan en er samen iets aan te doen. Doel is dat bezoekers hun netwerk uitbreiden. Het aantal bezoekers ligt tussen 20 – 40. De zondagse ontmoetingen vinden om de 2 maanden afwisselend plaats in Hilvarenbeek (Open Huis of MCC) en in Diessen (Hercules) van 14.00 tot 16.00 uur.

Hoe verloopt nu zo’n zondagse ontmoeting?
Om 13.45 uur arriveren de eerste bezoekers. Ze hebben elkaar opgehaald. “Daar heeft Johan van Beurden voor gezorgd” vertelt een van hen. Toen ik me vorige week opgaf vroeg hij of ik zelf vervoer kon regelen. Ja, hoor zegt ze lachend; mijn rijbewijs is vorige maand weer verlengd voor 5 jaar. Dus toen gevraagd werd of ik 2 mensen mee kon nemen, was dat geen probleem. Ik vind het juist wel fijn om samen hier aan te komen.”

Om 14.00 uur zijn er ca. 35 bezoekers. De vrijwilligers verwelkomen ze, zorgen voor de koffie en thee en vooral dat niemand alleen zit en er onderling contacten worden gelegd. Het is een gezellige ruimte en op de achtergrond klinkt een vrolijk muziekje. Na een kort verhaal is er weer voldoende om over te praten. Een drankje wordt ingeschonken en de zoutjes op tafel gezet. Iedere bezoeker krijgt de ruimte om iets in te brengen als hij of zij dat wil. Dit kan op voorhand doorgegeven worden aan de vrijwilligers. Als hiervoor geen aanmeldingen zijn, zorgen de vrijwilligers voor een invulling.

“Zondag is zo’n dag dat ik me vaak alleen voel”

Om 16.00 uur loopt de middag officieel ten einde. Echter de bezoekers zijn nog volop in gesprek en hebben niet in de gaten dat het al zo laat is. De ‘spreekstalmeester’ wijst op de volgende geplande Zondagse Ontmoeting. De bezoekers verlaten babbelend de ruimte. Twee mensen worden door een vrijwilliger naar huis gebracht, want vervoer mag niet de reden zijn om niet te komen, zegt de vrijwilliger. En voegt hij er aan toe: “Het mooiste zou zijn, als er dusdanige contacten ontstaan dat men elkaar tussen de Zondagse Ontmoetingen door, weet te vinden op zondagen en mogelijk ook door de week. Dan is het doel helemaal bereikt.”